Hämtar information

Därför MINI Originalförsäkring

MINI Originalförsäkring är märkesförsäkringen för dig som äger en MINI. Här har vi samlat några av alla förmåner och fördelar med MINI Originalförsäkring.​​

mini_cooper_pa_vag

Trygg reparation med kvalitet

Moderna bilar innehåller avancerad teknik och elektronik. MINI är inget undantag. Därför anlitar vi endast auktoriserade MINI-verkstäder som använder originaldelar och känner varje MINI-modell in i minsta detalj. Allt för att behålla kvalitén, säkerheten och andrahandsvärdet hos din MINI. 
För dig som ska köpa ny Mini

Snabb och smidig skade­hantering

Skulle något hända kan du anmäla skadan till oss här på webben, dygnet runt – utan papper och krångel. Dessutom, med en MINI Originalförsäkring har du vagnskadegaranti och bilförsäkring samlat på ett ställe. Oavsett vad det är som har hänt kontaktar du alltid oss.
Läs mer om vad du ska tänka på vid skada på bilen.

Nyvärde – vid totalskada

Med MINI Originalförsäkring får du en helt ny personbil om din MINI totalskadas när den är yngre än två år, räknat från första registreringsdag, och inte gått mer än 4 000 mil.
Nyvärde gäller under förutsättning att du köper en ny MINI hos en auktoriserad MINI-återförsäljare. Nyvärde gäller inte för transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon.

Mervärde – vid totalskada

Har du MINI Originalförsäkring och din MINI totalskadas när den är äldre än två år, räknat från första registreringsdag, eller har gått mer än 4 000 mil får du, utöver bilens marknadsvärde, ersättning för mervärde med 20 % över marknadsvärdet. Mervärde gäller under förutsättning att du köper en MINI hos en auktoriserad MINI-återförsäljare. Mervärde gäller inte för transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon.

Generös ersättning för fabriks­monterad utrustning

Du får ersättning utan någon övre beloppsgräns vid stöld av däck, fälgar, GPS, stereo och annan fabriksmonterad utrustning. Det enda avdrag som görs är åldersavdrag och självrisk. Hur stort åldersavdraget blir beror på hur gammal utrustningen är vid skadetillfället. Det kan du läsa mer om i villkorets punkt 5.3 Värdering av utrustning.

Läs mer försäkringsvillkoren 
Här hittar du auktoriserade återförsäljare av MINI